Netwerk Regenboog FNV

World Pride in Kopenhagen

en meer internationaal nieuws

Peter Mekers

Onze secretaris Peter Mekers is voor Netwerk bij de World Pride in Kopenhagen. Van 12 tot 22 augustus staat de stad in het teken van de Pride, met onder andere de Eurogames, een Human Rights conferentie, veel evenementen en workshops.

Maandag 16 augustus gaf Peter een workshop voor de Zweedse vakbond Vision. Hij deelde onze recente successen zoals de inclusieve CAO van Woondiensten.

 

Maandag werd ook door de Nederlandse Ambassade een receptie gehouden om de Amsterdam Rainbow Dress te presenteren, een jurk gemaakt van vlaggen van landen waar homoseksualiteit illegaal is.

Dinsdag was de opening van de Human Rights conferentie door de kroonprinses van Denemarken. Woensdag neemt Peter tijdens de Workplace Inclusion day deel aan ene panelsessie over het belang van LGBTI+ emanciatie door en binnen vakbonden. Ook donderdag en vrijdag staan een panelsessie met een Deense Europarlementariër en een presentatie bij de Deense vakbonden nog op het programma, kortom, een vol programma!

Daarnaast zijn we druk bezig om ons project waarbij we LGBTI+ rechten wereldwijd op de agenda zetten bij de overkoepelende wereld vakbonden (de zgn GUF’s, Global Union Federations) te laten verlengen. Het eerste deel van het project is zeer succesvol gebleken, de Projectleider Mitchel Coe heeft in een goede samenwerking met Jolanda van Gool (bestuursadviseur van het Netwerk en lid van de werkgroep Internationale zaken) en Astrid Kaag (namens FNV Mondiaal) goed neergezet en de verlengingsaanvraag volgt komende maand.

https://lgbtiworkers.org/