Netwerk Regenboog FNV

Valenciaanse meeting: informatief en warm

Koud, én hartverwarmend. De mensen in Valencia vonden de januaridagen met maximum-temperaturen van rond de 13 graden erg koud en klaagden erover dat het zelden zo kil was. Maar ze bezorgden de delegatie van Netwerk Roze FNV een heel warme ontvangst en waren zeer geïnteresseerd in onze activiteiten en achtergronden.

De uitnodiging om in Valencia op een meeting over netwerken te komen was een uitvloeisel van de contacten die bij de Freedom at Work conferentie afgelopen zomer zijn ontstaan. Toen kwam een delegatie van de Comisiones Obreras (CCOO) uit Valencia naar Nederland. Nu reisden Lili Brouwer en Michiel Odijk naar Valencia. Op een officiële meeting presenteerden we informatie over de Nederlandse context waarin het Netwerk Roze werkt, over de activiteiten en over het gemeenschappelijke Europese kader. In het publiek niet alleen vakbondsmensen uit Valencia, maar ook uit Barcelona en Madrid. Niet alleen LHBTI-activisten, maar ook bestuurders en beleidsadviseurs. De presentatie werd met veel interesse ontvangen.

Het officiële deel was maar een klein onderdeel van het programma. Informele gedachtewisselingen stonden centraal. Daarbij was het – gelukkig! – veel minder eenrichtingverkeer dan tijdens de officiële meeting. Een aantal mensen van de meeting bleef wat langer hangen, en met de Valencianen én de mensen die nog niet direct terug naar huis hoefden wisselden we uitgebreid informatie uit. Misschien dat er nieuwe impulsen voor ons Netwerk uit voortkomen. Kortom: nuttige, informatieve en aangename dagen!