Netwerk Regenboog FNV

Vakbondsvriend in Duitsland overleden

foto Colin-De la Motte Sherman
                                     Colin de la Motte-Sherman (1939 – 2017)

In de nacht van 15 naar 16 juli 2017 is Colin de la Motte-Sherman overleden.
Een goede bekende van een aantal mensen in het Netwerk Roze FNV, die hem kennen uit de tijd dat hij zich intensief met het internationale LHBT-werk vanuit de Duitse vakbond ver.Di bezighield.

De vereinte Dienstleistungsgewerkschaft (ver.Di) had aan hem een fanatieke verdediger van mensenrechten, een belezen en politiek bewust activist, een cultuurkenner en iemand die zowel het Duits als het Engels uitstekend beheerste. Niet altijd makkelijk in de omgang vanwege zijn hardnekkigheid, maar wel pal staand voor zijn idealen. Kenmerkend voor zijn instelling was dat hij destijds migreerde naar de DDR (Oost-Duitsland), omdat hij daar meer van zijn idealen dacht te kunnen realiseren dan in Groot-Brittannië (of West-Duitsland). En dat hij, na de scheiding van zijn vrouw, mede haar naam bleef dragen – het is niet alleen in Nederland ongebruikelijk dat mannen de naam van hun echtgenotes gaan voeren.

Vanuit de DDR, en later vanuit het verenigd Duitsland, was hij actief in de vredesbeweging en voerde hij een tijdlang de hoofdredactie over een tijdschrift over cultuur, politiek en tegendraadse erotiek; ook was hij binnen de ILGA de mede-oprichter en jarenlang actief in het internationale cultuurnetwerk. Naast zijn werkzaamheden voor ver.Di was hij sinds 1997 ook actief in Amnesty International, een taak die hij tot het laatst bleef vervullen, ook toen zijn krachten begonnen af te nemen.

Een bezielde en intelligente activist is weggevallen. Wij wensen zijn familie en (andere) vrienden sterkte.