Netwerk Regenboog FNV

UWV bouwt transgender-expertise op

Het is voor transgenders niet makkelijk op de arbeidsmarkt. Dat wordt ook erkend door het UWV. Deze organisatie, die er immers op is gericht om mensen te helpen bij het vinden van betaald werk, bouwt sinds begin 2016 nu ook kennis op over transgenders en werk. Met workshops en met een handboek.

Cover-TGwerktHet Netwerk Roze van het UWV organiseerde op 11 januari een symposium waarop een handboek ‘Transgender werkt’ werd gepresenteerd. Dat handboek moet UWV-medewerkers meer inzicht geven in waar transgenders op een werkplek tegenop kunnen lopen. Bovendien bevat het aanknopingspunten waarmee ze transgender cliënten beter kunnen begeleiden om een baan te vinden. Het handboek is overigens ook nuttig voor transgenders zélf. Het is hier te downloaden. Een Engelse versie is in de maak: die kan worden ingezet in internationaal werkende instellingen en multinationals.

Tijdens het symposium was uiteraard ook het Netwerk Roze FNV aanwezig. Susanne Schattenberg (lid van de Netwerkraad) gaf een aantal workshops.

Ben Ehlting, voorzitter van het Netwerk Roze UWV, maakte een foto-impressie van het symposium.