Netwerk Regenboog FNV

Schoolleiding schorst intolerante docente VS

Ze zette op haar facebook-pagina een hele tirade tegen homo’s en stelde dat  “de Westerse beschaving zou ten einde komen als homo’s en lesbo’s hun zin krijgen”. “Wat we nodig hebben is gezonde gezinnen met een vader en een moeder. Voor het welzijn van de kinderen, voor de hele mensheid!”  Vrije meningsuiting, dacht ze.

onbevlekte-ontvangenisMaar Patricia Jannuzzi was niet alleen privé-persoon, maar ook godsdienstlerares aan de Immaculata High School in New Jersey (in de VS). En hoewel verschillende mensen zich al veel eerder hadden geërgerd aan de respectloze manier waarop de docente met homo’s en lesbo’s omging, kwam er deze keer actie. Onder andere door actrice Susan Sarandon, wier neef, zelf homo,  bij Jannuzzi in de klas had gezeten.

Met succes. In een verklaring die ze samen met pastor Sean Brennan van de Parochie  van de Onbevlekte Ontvangenis uitgaf, stelde rector Jean Kline dat de facebook-teksten van Jannuzzi “volkomen in strijd zijn met ons beleid en onze opstelling als katholiek-christelijke gemeenschap”.  De school, zo stelden ze “is een gemeenschap die het voorbeeld van Christus volgt en alle mensen verwelkomt.”
Jannuzzi kreeg niet alleen het zeer dringende verzoek om deze teksten te verwijderen, zij werd ook geschorst.
(bron: Gaystarnews)