Netwerk Regenboog FNV

PSI-vrouwen: Lili Brouwer vraagt aandacht voor LBT-vrouwen

“Transgender vrouwen moeten niet worden gedwongen om werk te zoeken als sekswerker. Bij  fysiek en psychologisch geweld tegen vrouwen spreken we niet alleen over heterovrouwen maar over álle vrouwen; de vormen van geweld kunnen per groep vrouwen verschillen. Want uit onderzoek blijkt nog steeds dat er internationaal veel meer agressie bestaat jegens homo’s en lesbo’s op het werk dan jegens hetero-collega’s.”

Lili bij psi met regenboogchecklistMet haar verklaring in Genève heeft Lili Brouwer duidelijk gemaakt dat het werk van het vrouwencomité van Public Services International, de wereldvakbondskoepel voor bonden in de publieke sector, zich niet alleen moet bezighouden met heterovrouwen. Uit de reacties viel op te maken dat dit beleid en streven wordt gesteund. Ook vroeg Lili Brouwer aandacht voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen bij het opstellen van cao’s, daarmee verwijzend naar de Regenboog-cao-checklist van Netwerk Roze FNV.

Het vrouwencomité van PSI hield haar jaarlijkse vergadering in Genève voor het eerste gespreid over twee dagen: 25 en 26 mei 2015. Op de agenda stonden niet alleen verslagen van campagnes en activiteiten maar ook inhoudelijke thema’s als de gevolgen van huiselijk geweld jegens vrouwen voor hun aanwezigheid en prestaties op het werk, de privatisering en outsourcing van de gezondheidszorg en invloed van vakbondsvertegenwoordigsters in het VN-vrouwenrechtencomité.