Netwerk Regenboog FNV

Irene Hemelaar

Irene Hemelaar is ondernemer en zingt, schrijft, praat en organiseert. Met haar Duo Wilde Orchidee zingt ze veelal voor ouderen en sinds 2005 jaar organiseert Irene haar maandelijkse MeeZing in het Amsterdamse Gay Mix café Saarein. Ze zet zich in voor gelijke rechten, diversiteit en inclusiviteit.

Ze zette zich in voor de zichtbaarheid (en het welbevinden van) lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland, zowel door initiëren van onderzoek als bij de Amsterdam Gay Pride, waar ze acht jaar aan verbonden is geweest, waarvan de laatste 2½ jaar als directeur LHBTI-emancipatie. In 2015 was ze de Nederlandse Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties.

In november 2016 eerde de gemeente Amsterdam Irene bij haar afscheid van de pride met de Frans Banninck Cocq-penning voor de uitzonderlijke prestaties die zij heeft verricht voor de stad.

Naast haar ondernemerschap houdt Irene zich in haar werk als trainer/adviseur voor de Kaderacademie FNV onder andere bezig met diversiteit en inclusiviteit. Ze bekleedt enkele nevenfuncties, waaronder bestuursvoorzitter bij Doetank PEER, Rvt-lid bij Wo=Men en Rvt-voorzitter bij GALE.