Netwerk Regenboog FNV

ILGA Brussel 2018

De ILGA is een internationale onafhankelijke organisatie die actief werkt aan een wereld waarin ieder waardig, in vrijheid en geluk kan leven beschermd door de mensenrechten, vooral gericht op LGBTI+ waar het Netwerk Roze FNV lid van is.

Een verslag van Jolanda van Gool:

Netwerk Roze FNV was aanwezig bij de jaarlijkse conferentie van ILGA Europa . Dit jaar werd de conferentie georganiseerd in Brussel. De conferentie kende een vliegende start met een openingssessie met Frans Timmermans, de vice-president van de Europese commissie. Het thema van de conferentie was ‘Politics for Change; from Words into Action.’
Netwerk Roze van FNV was, naast de Engelse vakbond UNISON, de enige vakbond die aanwezig was. Naast het continu netwerken met organisaties die bezig zijn op het vlak van emancipatie en empowerment van de LHBTI-gemeenschap hebben we een aantal vergaderingen bijgewoond omtrent beleidswijzigingen en bestuurssamenstelling van ILGA Europa; waar wij immers ook lid van zijn. De zogenaamde governance workshops.
Verder zijn we aanwezig geweest bij oa een workshop die ging over diversiteit op de werkvloer, waar een aantal bedrijven waaronder de Belgische spoorwegen, ING bank, UPS een presentatie gaven waarin ze de roze netwerken presenteerden die zij hebben op de werkvloer. Conclusie van deze workshop was dat het goed is dat er een diverse personeelssamenstelling is, ook voor de productiviteit van een bedrijf, maar het ‘roze’ advocacy werk komt wel vaak neer op dezelfde schouders.


Nederlandse delegatie ILGA Europe 2018
Tagged on: , , , ,