Netwerk Regenboog FNV

Geheime dienst beste roze werkplek

De Britse geheim dienst is niet alleen het werkterrein waarop womanizer James Bond op is geïnspireerd. MI5, de contraspionage-afdeling, blijkt de beste werkplek te zijn voor LHBT personeel in het Verenigd Koninkrijk. Er is heel wat veranderd in 25 jaar.

 

MI5-hoofdbureauTot 1991 gold binnen de Britse geheime dienst een verbod op LHBT personeel. Dat soort mensen zou chantabel zijn, en daarmee een groot risico in de geheime dienst. Sedertdien is het besef doorgedrongen dat diversiteit een must is voor een geheime dienst. “Niet alleen omdat we diverse gemeenschappen binnen het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen, maar omdat we moeten kunnen bouwen op de vaardigheden van de meest getalenteerde mensen, waar dan ook.” verklaarde het hoofd van MI5 Andrew Parker.
(Foto: de majestueuze ingang van het hoofdbureau van MI5).

 

De Britse LHBT-organisatie inventariseert jaarlijks de werkomstandigheden bij verschillende bedrijven en stelt een Workplace Equality Index op. Dit jaar bleek MI5 de beste werkgever voor LHBT’s te zijn, gevolgd door Lloyds Banking Group en de Nationale Assemblee van Wales.