Netwerk Regenboog FNV

Een update over wat we doen

Afgelopen was het een beetje stil rond ons, maar we hebben natuurlijk niet stilgezeten. Met plezier nemen we jullie mee in wat we gedaan hebben en we kijken vast een beetje vooruit naar 2021.

Normaal gesproken zouden we natuurlijk veel meer buiten zichtbaar zijn geweest, gezien de beperkte mogelijkheden zijn we op een andere manier bezig gegaan. Door een eerste onderzoek over hoe Bi+ mensen hun werkomgeving en de FNV ervaren is besloten daar een vervolg onderzoek naar te doen, die we dan ook breder trekken naar andere ge-aardheden, Zo krijgen we ook een beter inzicht in de verschillen.

Binnen de FNV is er afgelopen tijd veel gesproken over het Visie document:”Een eerlijke arbeidsmarkt voor iedereen” Een stuk waarin de visie van de FNV met betrekking tot diversiteit en inclusie in relatie tot de moderne arbeidsmarkt en samenleving wordt vastgelegd. Dit ligt in oktober 2020 voor bij het ledenparlement. Daarnaast zijn er veel gesprekken gevoerd over de plaats van de Netwerken binnen een vernieuwde FNV. Die gesprekken zijn gaande.

Vanzelfsprekend hebben we ons werkplan voor komend jaar opgesteld, naast de “gebruikelijke” zaken, die elk jaar terugkomen zoals het updaten van de CAO-checklist, ons spreekuur, aanwezig zijn bij de Roze Zaterdag, meevaren met de Utrecht Canal Pride hebben we voor 2021 nog wat extra zaken op het oog, Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte.

Tot slot hebben we op Diversiteitsdag maken we nog een mooi resultaat van het Netwerk bekend, dus kijk zeker naar de livestream op 06 oktober vanaf 19.30 en kunnen we een mooi internationaal succes bekend maken op Coming out dag op 11 oktober.